Gedachtengoed rakende initiatieven

Inzichten vanuit andere gedachtengoed rakende initiatieven in de samenleving.

Ontdek jouw buurt!

Ontdek jouw buurt!

In 2018 heeft de Technische Universiteit Delft (TU Delft) spelenderwijs samen met de wijkbewoners inzichten opgehaald, wat bewoners bindt aan hun wijk. Deze inzichten worden gebruikt voor de verdere ontwikkelingen van BART! Verbinding voelen met de buurt waarin je leeft is belangrijk om je verantwoordelijk te kunnen voelen voor jouw buurt.

Burgerparticipatie

Burgerparticipatie

‘Een kwalitatief onderzoek naar de kansen voor burgerparticipatie in het politiedistrict Oost-Utrecht’.

Door: Roelof Benning (176668) & Job Nauta (338148), HBO – Politiekundige bachelor Politieacademie Apeldoorn – School voor Hogere Politiekunde, Examen bachelorthesis 5601218.

Bondgenoten

Samenwerken aan veiligheid

Bondgenoten is een bij de politie en gemeente gebruikte methode waarmee wij netwerken opbouwen, relaties onderhouden en samenwerken in de wijk. Het doel is een effectievere aanpak van veiligheidsproblemen en het voorkomen of beperken van maatschappelijke onrust. Bart! voelt zich verbonden met de methodiek van Bondgenoten. Ons ideaal is de wijk en de wereld van de gemeente en politie verbinden via alle media. Zo kunnen wij 24/7 realtime in verbinding staan met wijkbewoners bij spoed en geen spoed situaties voor een veilige en leefbare wijk!


Handreiking WhatsAppbuurtpreventie

Handreiking WhatsAppbuurtpreventie

Deze handreiking is tot gestand gekomen door samenwerking tussen de Universiteit Leiden en het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV) in Den Haag. De afgelopen maanden hebben de Universiteit Leiden, in het kader van het Leiden Leadership Programme, in opdracht van de politie Leiden-Bollenstreek, en het RSIV een onderzoek gedaan naar de status van WhatsAppbuurtpreventie en burgernet binnen de Eenheid Den Haag.

Gemeente voorbeeld Almere

Gemeente voorbeeld Almere

Buurtpreventie en lokaal nieuws

Ontvang belangrijke “Alerts” van je buren, Politie, Burgernet, Amber Alert en meer…. Verdacht persoon gezien? Help een heterdaadje te pakken en deel een signalement of een vluchtrichting zodat de Politie de dader snel weet te vangen. Woninginbraak in de buurt? Je hoort het allemaal via de Veiligebuurt app.